Workshops en lezingen

Fit Dog Program verzorgt ook workshops en lezingen over onderwerpen die met fitheid van de actieve hond te maken hebben.


Op dit moment zijn de volgende workshops/lezingen beschikbaar:

Workshop - Leren kijken naar je hond

De manier waarop je hond beweegt kan je heel veel vertellen over hoe hij in zijn vel zit. Maar daarvoor moet je wel eerst weten waar je op moet letten!

Als je bewust kijkt naar het bewegingspatroon/gangwerk van je hond, en weet hoe dat er normaal uit ziet, zie je het ook meteen als er een kleine afwijking is. Zo'n kleine afwijking kan de eerste indicatie zijn voor een probleem. Als je op dat moment je hond na laat kijken door een dierfysiotherapeut of dierenarts, is de kans groot dat je in een heel vroeg stadium het probleem kan verhelpen en daardoor serieuze dingen voorkomen. 

Voor meer info over deze workshop (met hond) klik hier.

Lezing - Puppy Fit

Het eerste levensjaar van een hond is een hele belangrijke periode. Hierin leg je de basis voor de rest van zijn leven. Als je je pup of jonge hond meteen de juiste dingen aanleert, leg je een ijzersterk fundament voor een fysiek fitte hond waar je straks naar hartelust actieve dingen of een sport mee kan doen.

In deze workshop krijg je diverse handvatten om je pup fysiek op te bouwen. Niet alleen het belangrijke aspect balans en coordinatie komt aan bod; er is veel meer!

Voor meer informatie over deze workshop, klik hier.

Lezing - Trainingsprincipes en een verantwoorde trainingsopbouw

Als je met je hond een sport beoefent, train je meestal 1 of meerdere keren per week voor die sport. Heb je wel eens gedacht over je trainingsopbouw, en of die wel de meest efficiënte is?

Voor meer informatie over deze lezing, klik hier

In de nabije toekomst zullen nog meer Workshops en lezingen toegevoegd worden. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. 

Fit Dog Program organiseert deze workshops/lezingen zelf op diverse lokaties (zie Agenda), maar we zijn ook in te huren door bijvoorbeeld een Hondenschool of KC. Interessant om je instructeurs, leden en/of cursisten aan te bieden!

De inhoud en opzet van de workshops/lezingen kan in overleg worden bepaald, denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop of lezing toegespitst op de sport of sporten die op de hondenschool of KC gegeven worden.

Deelnemers aan de workshop "Leren kijken naar je hond" en de lezingen "Trainingsprincip​es" en "Puppy Fit" krijgen 15 accreditatiepunten van de Raad van Beheer. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op!

De workshops en lezingen worden gegeven door:

Ronald Mouwen

Ronald is dierenarts, chiropractor en al sinds begin jaren tachtig actief in agility, als loper, instructeur en keurmeester. De sporthond in al zijn facetten heeft zijn speciale interesse. Hij heeft gericht onderzoek gedaan naar de belasting van de hond in agility, heeft de sportfitkeuring opgezet, geeft lezingen over sportfysiologie en begeleidt honden in het revalidatietraject na blessure of operatie. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor de enige opleiding manuele therapie gezelschapsdieren bij de Health Care academy Den Hoek en geeft les aan de Agility Campus (agility instructeursopleiding). In zijn vrije tijd keurt hij zowel nationaal als internationaal op agilitywedstrijden en traint zijn eigen honden voor deelname aan wedstrijden.

En/of:

​Marianne Krediet

​Marianne heeft een praktijk voor dierfysiotherapie en chiropractie, Dierfysio Eemnes. Ze heeft lange tijd gewerkt in een particuliere praktijk als humaan fysiotherapeut. Ze heeft zelf veel aan sport gedaan en is geïnteresseerd in sport in het algemeen. Ze was daarnaast sportfysiotherapeut en trainer van fysiofitness. Haar belangstelling voor houding en beweging geldt ook voor honden en paarden. Zij vertaalt haar kennis en ervaring opgedaan in de humane fysiotherapie naar dieren en ziet daarin vele paralellen. Ze heeft het boekje "De evenwichtige hond" geschreven over Core Stability oftewel het nut van balans bij honden.