Fit Dog Program Quiz

canyon

Een kleine test van je kennis over fysieke onderwerpen van de hond. Is het bekende stof voor je of juist niet?

Succes!

 

Results

Gefeliciteerd, je hebt de quiz met goed gevolg afgelegd! Wil je meer weten, ga dan naar de Fit Dog Program website voor een overzicht van de onderwerpen in de cursus "Actieve hond" en informatie omtrent inschrijven. www.fitdogprogram.com
Helaas, je hebt te veel fouten gemaakt. Wil je meer leren over deze en andere onderwerpen met betrekking tot de fysiek van je hond, kijk dan op de Fit Dog Program website. www.fitdogprogram.com

#1. Wat is de belangrijkste functie van de lage rug in galop bij een hond?

De lage rug is belangrijk bij de buiging en strekking van de wervelkolom in de galop en sprong. Een soepele rug kan de kracht, die is opgebouwd in de achterpoten doorgeven naar de voorhand van de hond. Zijwaartse beweging vindt meer plaats bij de borstwervels en rotatie is belangrijk bij de draf. Het bekken hoort niet bij de lage rug, maar is ook belangrijk bij de galopbeweging.

#2. Welke hond heeft het warm?

De hond die het warm heeft probeert af te koelen door in de schaduw te gaan liggen, via tong warmte af te voeren en met de buik op koele grond gaan liggen. Honden kunnen niet zweten. De warmte moet anders dan bij ons afgevoerd worden.

#3. Welke hond loopt in kruisgang?

Kruisgang is het looppatroon in stap of draf waarbij de poten op de diagonaal tegelijk naar voren gezet worden.

#4. Wat is onjuist?

Als pup of jonge hond is het belangrijk traplopen op een rustige en gecontroleerde manier aan te leren. Ten eerste leren ze in deze periode voor hun verdere leven, waardoor ze leren altijd een trap rustig te nemen. De belasting op de hond is niet zo groot bij rustig! traplopen. Ongecontroleerd een trap in volle vaart op en af rennen is natuurlijk wel erg slecht voor de gewrichten die nog in de groei zijn.

Stuur in