Fit Dog Program Frankrijk week

Van 2 t/m 8 juni 2019 geeft Fit Dog Program een week workshops en lezingen op Chateau de Vareilles van Carolien en Robert van Baaren. Dit prachtige kasteel is gelegen in de Bourgogne, meer informatie over de locatie en omgeving is te vinden op de website van het chateau. De organisatie van deze week is in handen van Carolien van Baaren van het Chateau; voor reserveren en meer informatie kun je contact opnemen met haar via email.

Doel:

Een gezellige week met je hond en andere honden-mensen in een prachtige locatie/omgeving met heerlijk eten waarbij je een heleboel informatie krijgt over hoe je je hond optimaal fit krijgt en houdt.

Voor wie is deze week bedoeld?

Voor iedereen die actief met zijn/haar hond een sport beoefent en meer wil weten over hoe je dat op een verantwoorde manier doet. Zowel recreatief als competitief. Met een fysiek fitte hond bereik je het maximale en verklein je de kans op blessures.

De workshops en lezingen worden gegeven door:

  • Ronald Mouwen; sportdierenarts
  • Marianne Krediet: dierfysiotherapeut
  • Mary Kerssen: hondenfitness instructeur

Voor meer informatie over de docenten klik hier.

Alle workshops zijn met hond, de lezingen zijn zonder hond. Voor aanvang van de week ontvang je een korte vragenlijst over de hond waarmee je aan de workshops meedoet, zodat we onze informatie zo goed mogelijk op de aanwezige honden kunnen toespitsen.

 

Programma:

Zondag 2 juni: aankomst

Maandagochtend 3 juni: Workshop ‘Leren kijken naar je hond’

De manier waarop je hond beweegt kan je heel veel vertellen over hoe hij in zijn vel zit. Maar daarvoor moet je wel eerst weten waar je op moet letten! In deze workshop leer je waar je naar moet kijken als je de beweging en het gangwerk van je hond beoordeelt. Wat is goed/normaal, en wanneer moet je actie ondernemen om erger te voorkomen.

Ter voorbereiding van deze workshop krijg je vanaf 2 weken voor de vakantieweek toegang tot een deel van de website waarin de achtergrondtheorie wordt behandeld. Het is de bedoeling dat je deze informatie voor de vakantieweek doorneemt.

Maandagavond 3 juni: Lezing over fysieke fitheid bij pups en jonge honden
Het eerste levensjaar van een hond is een hele belangrijke periode. Hierin leg je de basis voor de rest van zijn leven. Als je je pup of jonge hond meteen de juiste dingen aanleert, leg je een ijzersterk fundament voor een fysiek fitte hond waar je straks naar hartelust actieve dingen of een sport mee kan doen. Ook als je op dit moment geen pup of jonge hond hebt, krijg je nuttige algemene informatie die ook voor de (jong-)volwassen hond van toepassing is.

Dinsdagochtend 4 juni: Workshop ‘Basisoefeningen Balans en Coördinatie’

In deze workshop ga je samen met je hond de basisoefeningen voor verbetering van de balans en coördinatie aanleren. Doel is dat je deze straks op de juiste manier en zonder veel moeite in de dagelijkse activiteiten met je hond kan integreren.

Woensdagochtend 5 juni: Gecombineerde workshop en lezing ‘Trainingsprincipes’

Als je met je hond een sport beoefent, train je meestal 1 of meerdere keren per week voor die sport. Heb je wel eens gedacht over je trainingsopbouw, en of die wel de meest efficiënte is? We beginnen eerst met theorie en daarnagaan we praktisch met de honden aan de slag.

Donderdagochtend 6 juni: Specifieke fitnessoefeningen per sport in theorie en praktijk

Ook hier eerst theorie over welke specifieke fitnessoefeningen geschikt zijn voor welke sport en waarom. Daarna leer je de specifieke oefeningen voor jouw sport in de praktijk toepassen.

Vrijdagochtend 7 juni: Lezing over de oudere hond en oefeningen die je kan geven voor de oudere hond

Ook als je hond nog niet oud is, is het alvast handig om te weten waar je rekening mee moet houden als hij ouder wordt en waar je dan met training en oefeningen op moet letten.

Zaterdag 8 juni: vertrek

Na afloop van de vakantieweek krijgen jullie via de Fit Dog Program website nog 2 maanden toegang tot de presentaties en oefeningen die tijdens de week zijn behandeld zodat je alles na afloop nog eens rustig na kunt kijken.

Praktische informatie

  • Data: 2 t/m 8 juni 2019
  • Locatie: Chateau de Vareilles, 71540 Sommant, Bourgogne / France
  • Reserveren en meer informatie: Carolien van Baaren
  • Kosten: voor 1 persoon met hond: € 625,00, eventuele partner € 395,00. Dit is inclusief 6 x diner , 6 x keer ontbijt en 4 x lunch en exclusief dranken.
  • De Raad van Beheer heeft deze workshopweek geaccrediteerd met 35 punten in de categorie B.
  • Maximaal 12 honden.