Workshop – Puppy Fit

Het eerste levensjaar van een hond is een hele belangrijke periode. Hierin leg je de basis voor de rest van zijn leven. Als je je pup of jonge hond meteen de juiste dingen aanleert, leg je een ijzersterk fundament voor een fysiek fitte hond waar je straks naar hartelust actieve dingen of een sport mee kan doen.

In deze workshop krijg je diverse handvatten om je pup fysiek op te bouwen. Niet alleen het belangrijke aspect balans en coordinatie komt aan bod; er is veel meer!

•  Het fundament van de pup: zenuwnetwerk, kraakbeen en het bewegingsapparaat.
•  Core Stability bij pups en jonge honden.
•  Oefeningen (o.a. balans & coördinatie) inclusief uitleg en principes die je ook bij andere oefeningen kunt hanteren.

De workshop duurt een halve dag, maar vanaf 2 weken ervoor krijg je alvast toegang tot online achtergrondinformatie van Fit Dog Program, zodat je optimaal voorbereid aan de workshop kan beginnen.  Ook na afloop van de workshop heb je nog 2 weken toegang tot de online informatie zodat je nog wat dingen terug kan kijken.

Tijdens de workshop (onder leiding van dierfysiotherapeut, chiropractor en Core Stability specialist Marianne Krediet en/of sportdierenarts en chiropractor Ronald Mouwen) krijg je nadere toelichting op de theorie, kun je vanzelfsprekend vragen stellen,  en leer je van een aantal oefeningen hoe je deze het beste kunt aanleren en uitvoeren.

Deze workshop is ook zeer geschikt voor instructeurs op hondenscholen en KC’s. De onderwerpen en oefeningen uit deze workshop zijn direct toepasbaar tijdens de lessen waardoor je ook je eigen cursisten nog beter kunt begeleiden. Deelnemers krijgen 10 accreditatiepunten van de Raad van Beheer.

Samenvattend:

  • Duur: een halve dag, bestaande uit een deel theorie en een deel praktijk
  • Met hond (bij voorkeur een volwassen hond)
  • Van 2 weken voor de workshop tot 2 weken erna toegang tot online achtergrondinformatie van Fit Dog Program (theorie, filmpjes, oefeningen)
  • Kosten: €60

Voor data, kijk in de agenda.